Jazz Festival Val D’Oltra – Poletje v Ankaranu

Jazz Festival Val D’Oltra

Sobota, 13. 7., ob 21.00 - Kapela hotela Convent v Ankaranu

Obveščamo vse, da bo ZARADI SLABEGA VREMENA DANAŠNJI KONCERT PRESTAVLJEN NA LOKACIJO KAPELA V HOTELU CONVENT ANKARAN Brez skrbi zaradi slabih vremenskih napovedi. Koncert v vsakem primeru BO!🎼🎹🎷🎺🎤🎸

Igor Matković Ephemeral Quintet (SLO)
Kvintet sestavljajo eni izmed trenutno najbolj ustvarjalnih in inovativnih domačih jazz glasbenikov pri nas ter širše. Postregli bodo z novimi preoblekami nekaterih že slišanih skladb, pa tudi s povsem novim materialom. Poleg Matkovića na trobenti in elektroniki igrajo še Jošt Drašler (kontrabas, e-bas), Rok Zalokar (piano, rhodes, elektronika), Jani Moder (kitara, elektronika) in Bojan Krhlanko (bobni, elektronika).

Roberto Martinelli Quartet (ITA)
Roberto Martinelli (saksofon, klarinet, melodika), Fabrizio Palla (klavir), Diego Nilson Piscitelli (kontrabas), Andrea Melani (tolkala)
Repertoar kvarteta sega od izvirnih skladb Roberta Martinellija do slavnih skladb iz zvočne pokrajine, v kateri se jazz, pop in alternativna klasična glasba prepletajo spontano in presenetljivo in hkrati izrisujejo glasbeni zaplet, katerega rdeča nit sta patos in čustva. Roberto Martinelli je kot aranžer, instrumentalist in skladatelj sodeloval pri približno 50 albumih filmske, odrske in komorne glasbe.

V sodelovanju s Skupnostjo Italijanov Ankaran..

//]]>