Festival Zlate oljčne vejice 2018


Občina Ankaran bo letos ponovno organizirala v sodelovanju z Društvom oljkarjev Slovenske Istre (DOSI), Zvezo društev oljkarjev Slovenije in Turističnim društvom Ankaran mednarodni festival oljčnega olja z imenom »Festival Zlate oljčne vejice«.

Tridnevna prireditev bo potekala med 11. in 13. majem v prireditvenem šotoru na zunanjem parkirišču v centru Ankarana. Že pred začetkom prireditve bo strokovna komisija izvedla ocenjevanje oljčnih olj. Svoje vzorce oljčnega olja lahko oddate med 19. in 26. marcem med 8. in 15. uro na sedežu DOSI-ja. Strokovna žirija bo podelila priznanja v treh kategorijah, novinarji in gostinci pa bodo izbrali najbolj všečno ekstra deviško olje. Kot vsako leto doslej, bo tudi letos kviz »Oljka, ali te poznam?, ki je namenjen osnovnošolcem s širše Primorske, kjer je domovanje oljke.

April 25, 2018

Želite razstavljati na Festivalu Zlate oljčne vejice?

Če bi želeli razstavljati na prireditvi Festival Zlate oljčne vejice si naložite, izpolnite in pošljite spodnji obrazec.
April 19, 2018

ABC o oljčnem olju

OLJČNO OLJE je iztisnjen sok iz plodu oljke (olive) in je osnovna maščoba mediteranske prehrane in simbol zdrave prehrane. Maščobe so skupina hranil, ki so nujne za zdravje in življenje, tako kot beljakovine...
March 9, 2018

Ekstra deviško OLJČNO OLJE Slovenske Istre

Tradicija pridelave oljčnega olja na območju Slov enske Istre sega daleč v preteklost, saj že grški zgodovinar Pavzanij...